Kabul Mektubu Başvurusu

Lütfen dikkatlice okuyunuz!

Türkiye’ye gelmeden önce, Öğrenci (Türkçe Öğrenimi) Vizesi için başvuru yapmanız gerekebilir. Bir kabul mektubu almak istiyorsanız (Öğrenci Vizesi almak için kullanabilirsiniz):

TURKCESTAN Türkçe Öğretim Merkezi ‘nde dersler A1’den C1’e kadar 5 seviyeden oluşmaktadır.

Üniversite ve bölümlere göre, başvuru sırasında Türkçe dil seviyesi değişebilir. Örneğin; Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık gibi bölümler için C1 gereklidir. B1-B2 sertifikası bazı mühendislik bölümleri için yeterli olabilir. Yüksek lisans ve doktora programlarında, Türkçe bilmesi ve anlaması için en az B2 seviyesi gerekmektedir.

Program Taahhütleri

  • Türkçe eğitimi, öğrencinin alacağı 5 seviyeden oluşur. Öğrencinin başarısız olması veya belirli bir seviyeyi tekrar etmesi durumunda, döviz kuru ücreti ödenen ücretten düşülecek ve aynı oran herhangi bir ek ücret ödemeden tekrarlanacaktır.
  • Öğrenciler, bir yıllık oturma iznine yalnızca öğrenci sertifikası ile başvurabilirler.
  • Sınıflar en fazla 5 kişiden oluşur.
  • Eğitim sonunda öğrenciye verilecek sertifika için ek bir ücret alınmayacaktır.
  • Kursla ilişiğini kesen öğrencinin öğrenci ikameti iptal edilir.
  • Oturma izni ve takip süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

TÖMER’in, Türk elçiliklerine yapacağınız başvurulardan sorumlu olmadığını lütfen unutmayın.

1 - Ödeme Yap

Eğitim Ücreti + Banka havalesi ücreti öde

Bank Name
Branch
Swift Code
Routing No
Account Name
Account No (USD)

Account No (EURO)

Parayı gönderirken, lütfen adınızı,soyadınızı makbuzunuza yazın. Banka havale ücreti, almamız gereken tutara dahil değildir.

2 - Döküman Gönder

Banka dekontunu ve pasaportun resimli sayfasını tarayın.

Lütfen onları aşağıdaki form üzerinden bize  gönderin.

Başvuru Formu

Belgeleriniz elimize ulaştıktan sonra, davet mektubunuz 3 iş günü içinde gönderilir.

3 - Vize Al

Öğrenci vizesine başvurmak için kabul mektubunu ülkenizdeki Türk Elçiliği veya Konsolosluğuna götürebilirsiniz.

  • Türkiye’ye Öğrenci Vizesi ile girmeniz durumunda, varışınızdan itibaren 1 ay içinde kursumuza kaydolmalısınız.
  • Derslerimize katılmak için Öğrenci Vizesi alan öğrencilerin kursumuza kaydolmaları ve Türkiye’deki kaldıkları süre boyunca derslerimize katılmaları gerekmektedir.

TÖMER’in, Türk elçiliklerine yapacağınız başvurulardan sorumlu olmadığını lütfen unutmayın.