Aşağıdaki metni okuyunuz. Soruları metne göre cevaplayınız.
Bundan sonra kirada oturmayacağız. Bu yaz, yeni evimize taşınmayı planlıyoruz. Yeni evimiz müstakil. Evimizin büyük bir bahçesi var ve bahçede havuz da bulunuyor. Ben, Ali, havuzda bol bol yüzeceğim. Babam, Mehmet Bey, evimize yeni eşyalar almayı düşünüyor. Sanırım evimiz ağustos ayında hazır olacak.
Selim ve Polat okulun teknoloji takımındalar. Onlar gelecek yıl bilim olimpiyatlarına katılacaklar. Japonya’ya gidecekler ve projelerini orada sunacaklar. Çok ilginç bir proje hazırlıyorlar. Projelerinin adı “Güneş Enerjili Telefon”. Olimpiyatlara 40 ülkeden 90 öğrenci katılacak.
Gelecek sene arkadaşlarım uzun bir geziye çıkacaklar. Onlar Hindistan, Singapur ve Malezya’ya gitmeyi planlıyorlar. Gezi 2 ay sürecek. Bence çok zevkli olacak. Ben de geziye katılmak istiyorum ama gezi ücreti biraz pahalı. Bu yüzden derslerden sonra bir kafede çalışacağım ve para biriktireceğim. Bundan sonra çok para harcamayacağım.
Ben, Ahmet Bey, 60 yaşındayım. 65 yaşında emekli olacağım ve artık çalışmayacağım. Büyük bir karavan satın alacağım. Önce yakın eyaletleri gezeceğim, sonra bütün Amerika’yı gezmeyi planlıyorum.
Üniversitede İspanyol Dili bölümünde okuyorum. Benim adım Elif. Üç ay sonra üniversiteden mezun olacağım. Sonra İspanya’ya gideceğim ve orada yüksek lisans yapacağım. Bundan sonra İspanya’da yaşamayı planlıyorum. İspanya’da yeni insanlarla tanışacağım ve uzun bir süre Türkiye’ye dönmeyeceğim.